Samferdsel

Samferdsel jobber for at fylkets innbyggere og næringsliv i Nordland skal ha et godt, hensiktsmessig og miljøvennlig transporttilbud.

Kontakt samferdsel

 

►  Regional transportplan

 

Nå lyses Nordlands største anbud for drift av bussruter i Salten ut. - Å begrense klimaendringene og utvikle bærekraftige samfunn er vår tids største utfordring. Men «det grønne skiftet» innebærer også historiske muligheter til utvikling og nye arbeidsplasser. Derfor går vi for el-busser, sier Tomas Norvoll (Ap).

 - De nye sommerrutene i Nordland har hatt 15 000 reisende og bidratt til økt aktivitet og styrking av reiselivsbedriftene på Nordlandskysten, sier en begeistret fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap).

Nå er 4,6 kilometer med ny og utbedret fylkesveg i Sortland åpnet. – Resultatet er en tryggere veg for de som ferdes her, sier samferdselsråd Svein Eggesvik (Sp).
 

 

 

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll var med og lanserte verdens første utslippsfrie hurtigbåt. – Dette er et miljøprosjekt der vi ligger fremst i verden. Sammen med Trøndelag kan vi lede an i den største miljøsatsingen innen hurtigbåt noensinne.

Fant du det du lette etter?

Ansvarlig

Svein Eggesvik
Fylkesråd for samferdsel
Odd Steinar Åfar Viseth
Samferdselssjef
Vegsjef