Kunststøtte til miljøer i hele Nordland

Klikk for stort bildeKaviarFactory i Henningsvær er blant de som får tilskudd i denne omgangenFylkesrådet i Nordland har nå fordelt årets tilskudd til visuell kunst.  

Kunst til alle

-Jeg vil at flest mulig som bor her og besøker oss skal ha tilgang til å oppleve kunst. Derfor er det både gledelig og viktig å dele ut 250.000 til kunstforeninger og gallerier som formidler kunst av høy kvalitet, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Aase Refsnes (SV).  

Viktig ordning for mange kunstnere

I tillegg deler Nordland fylkeskommune ut midler til ordningen Artist in Residence (AiR), som bidrar til at kunstmiljøer i Nordland får Klikk for stort bildeAase Refsnes (SV), besøker Nordnorsken på Bodø kunstforening

 

anledning til å invitere kunstnere fra hele verden til et opphold Nordland.

-Dette er en viktig arena for kunstnere i Nordland for å knytte internasjonale nettverk og få inspirasjon til sine egne arbeider. Mange av våre Artist in Residens besøker våre minste steder i Nordland – enten det er Træna, Engeløya, Fleinvær eller Vega. Dette bygger opp om kunstmiljøer i hele Nordland, sier Refsnes.

Internasjonale nettverk

For 2019 er det fordelt 684.000 til 12 ulike AiR rundt om i hele Nordland. Størst tilskudd har Kunstkvarteret Lofoten fått som har en svært omfattende virksomhet med en lang rekke gjestende kunstnere. Men også mindre arenaer som Atelier Nøss i Andøy har fått tilskudd for å kunne ta imot en norsk og en utenlandsk kunstner i løpet av 2019.

-Tilbakemeldingene fra de som arrangerer Artist in Residens er at ordningen har stor betydning for stedenes mulighet til å få gjestende kunstnere på besøk. Vi jobber for at Bodø skal bli Europeisk kulturhovedstad i 2024. I dette ligger at vi skal ha med oss hele fylket inn i mulighetene som ligger i å bli kulturhovedstad. Da er det fint å kunne bygge på eksisterende internasjonale nettverk som våre kunstmiljø allerede har. AiR – ordningen er en viktig faktor for å utvikle slike nettverk, avslutter fylkesråden.